Nämn inte partiet X…

Don’t mention the war…

En av dom roligaste avsnitt av brittisk humor jag vet, är Fawlty Towers ”Don’t mention the war” där John Cleese vänder ut och in på sig själv för att inte ta upp WWII då han har en tysk gäst i restaurangen. Det finns ingen hejd på hur illa det går, hur mycket han än försöker hejda sig, och jag kan inte sluta garva åt det.

Fast… Nu har vi samma tragikomiska situation i svensk politik, tyvärr har jag väldigt svårt att skratta åt den sketchen…

Alla dessa partier som (förhoppningsvis) vet att dom borde ta upp vissa frågor, men desperat försöker att inte bli ihopkopplad med partiet som faktiskt tar upp vissa av frågorna. Man är livrädda för vad som händer om någon råkar nämna elefanten i rummet, på goda grunder om man ser på potentiella reaktioner från väljare.

Moderaterna rasar till 18.5%  efter att partiledaren sagt att hon kan tänka sig ett samarbete med SD i vissa frågor. Väljarnas piskor viner mot partiets hukande rygg och rappen lär svida rejält i partiet! Är inte ett dugg förvånad om Anna Kinberg Batra i praktiken tagit kål på sitt partiledarskap genom detta…

 – Men hallå, du har ju själv sagt att du inte gillar SD, då är det väl bra?

Nej, det är INTE bra!
Det inte så enkelt att SD till varje pris ska straffas ut och ignoreras. Det är helt sant och korrekt att jag inte vill se SD i en styrande roll i svensk politik. Detta primärt på grund av partiets historia i närtid och dess företrädares och följares beteende som jag starkt ogillar. SDs svar på ”varför” vissa saker ska göras, är inte samma som mitt varför. Många av frågorna däremot, dom är i många fall korrekt identifierade och behöver adresseras här och nu. Det är bara frågan om hur, och av vilken anledning.

Men som jag nämnt tidigare så vill jag absolut inte se att svensk politik är så sabla feg att man vägrar ta tag i saker som är viktiga för landet bara för att inte SD ska få någon fråga hanterad, eller ens bemött. Det är inte politik, det är så sabla fegt att jag mår illa!

Det är fullt möjligt att, utan att vara SD sympatisör, vilja se att politiker och partier tar upp och konstruktivt arbetar med svåra frågor som rör t ex:

  • Polisens svårigheter att hantera kriminalitet i vissa områden
  • Problembilderna som räddningsväsendet har vid vissa utryckningar
  • Överberlastad vård
  • Väldigt varierande kvalité i skolan
  • Utmanad jämlikhet
  • Galopperande arbetslöshet i vissa områden
  • Lokalt teologiskt inofficiellt styre som kryper närmare och närmare på vissa platser
  • Extremt underliga straffvärderingar för allvarliga brott
  • Utarmat försvar
  • Mycket höga kostnader för migration- och asylpolitik, kostnader som inte tydligt leder till att förutsättningarna för dom som kommer hit blir bättre.

Om man vill bli av med SD som tongivande parti i dessa frågor så är inte modellen att abdikera från frågorna och ignorera vad partiet säger, det har vi redan sett på deras opinionssiffror att det får motsatt verkan. Tvekar man fortfarande, se på USA och Trump – Det gick ju bra… Not.

It Does Not Work!

Det enda som fungerar är att rakryggat och hederligt vägra SD ensamrätt på frågorna! Presentera bättre svar, svar grundade i en annan människosyn än det SD tenderar att visa. Ett annat svar på varför man ska lösa saker på ett visst sätt helt enkelt.

Så sluta fega ur, ta frågorna, visa ett äkta ägarskap för dom, hantera dom med den fakta som finns, och bemöt era politiska motståndare med äkta fakta och bättre kvalite på trovärdiga möjliga lösningar. Helt enkelt visa bättre svar på hur och varför frågorna ska lösas, än vad SD kan prestera.

Vem vet, om ni törs bedriva äkta politik så kanske inte vanliga väljare straffar er i opinionen… Och törs inte ni, så lär ni få lämna plats i valet för Medborgerlig samling som törs, och vill, bedriva äkta politik.

/D

Speak your mind!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s