Hur tänkte ni egentligen?

Blev det som ni ville?

Japp, känn er träffade!

Jag pratar inte om någon hemlig konspiration eller sammanslutning. Bara om alla ni människor som i artiklar, bloggar, insändare, media och sociala medier, över lång tid och i handling,  bestämt er för att just ni ska definiera vad som är ”rätt” saker att säga, skriva, tänka och dela för att inte vara en ond människa. Kosta vad det kosta vill.

  • Alla ni individer som på fullt allvar, medvetet och utstuderat tryckt ner, ignorerat och svartmålat modiga människor. Främst starka kvinnor i utanförskap, som skrivit, skrikit och protesterat oförtrutet under många år i hopp om att öppna ögonen hos oss alla att det håller på att gå riktigt fel här.
  • Alla ni som verkligen jobbat hårt och med full fokus för att hindra oss att lyssna på dom människor som lever på plats.
  • Alla ni som arbetar för att tysta rösterna som vill få oss våga förstå att i stora delar av Sverige finns ingen jämlikhet, inga lika rättigheter, ingen religionsfrihet, trots att våra lagar stipulerar rätten till just precis det.

Nu när det dag för dag, igen och igen, bekräftas även från etablerade media att det i vissa områden dagligen förekommer saker som begränsar kvinnor och barns rättigheter i samhället. Saker som avsiktlig könssegregering i religiösa friskolors regi, könsseparerad gymnastik, flickor i andra rum under bönestund i skolan, flickor längst bak i skolbussen med mera. Kvinnor med ”fel” beteende och kläder som hånas och hotas till tystnad eller tills dom flyttar, könssegregerade kaféer med mera. Ökade sexuella trakasserier på badhus, som man från politiskt håll bemöter med att acceptera krav på könssegregerade badtider…

Precis just sånt som ni försöker stoppa många modiga invandrarkvinnor från att säga…

Nyss läste jag ett inlägg i kvällspressen som bemöter Kalla Faktas granskning av bland annat  kvinnoförtryck i en Stockholms förort. I inlägget skrivs bland annat att ”inte alla gamla gubbar på torget är moralpoliser, jag tror på vad kvinnorna säger, men jag ser det inte hända”. Detta skrivet av en lokal socialdemokratisk politiker. Som är uppväxt och bor där, som är… Man. Undrar hur det kommer sig att han inte ser och upplever det kvinnorna vittnar om?

Var det verkligen så här ni ville ha det när ni vrålade i alla kanaler att ”ni går SDs ärenden” och andra mindre smickrande saker till dom som försökt berätta om detta i flera år?

Det är ju detta ni aktivt bidragit till, att kvinnoförtryck, ojämlikhet och religionsförtryck har fått växa i många områden utan riktig insyn eller åtgärder i decennier nu.

Ja, i decennier! Flera tiotals år, grunden till sånt här växer inte fram över 3-4 år. Det tar tid, och ni har aktivt bidragit till att den tiden ostört kunnat användas till att skapa och underhålla förhållanden som går tvärs emot lagstadgade rättigheter.

Det är än mer frustrerande att era röster varit så starka och fördömande, och med ett sånt genomslag att inte ens blockskiften i regeringen törs gå emot era tirader och ohämmande svartmålning för att inte riskera att kopplas ihop med fel parti.

Jag ger er ett erkännande, ni har varit riktigt duktiga på det ni gör.

Ni har lyckats att definiera en nivå i politiken, på sociala medier, på arbetsplatser, i privata relationer, där man ”bör” befinna sig om man inte vill riskera obehagliga konsekvenser.

I och med ert oförtröttliga arbete känner numer många helt vanliga mellanmjölksmänniskor utan ett uns rasism i kroppen, ett sting av dåligt samvete när dom kommer på sig själva med att tänka ”varför finns det inte krav på att kunna svenska för någon som bott här 5-6 år?”, något som borde vara helt naturligt om man bosätter sig i ett nytt land, att kunna göra sig förstådd.

Ni har till och med lyckats cementera nivån så solitt att till och med SVT nu aktivt jagar privatpersoner som yttrar sig i enlighet med grundlagsskyddade rättigheter.
(på den noten, SVT? Hur många nyhetstips kommer ni att få framöver som kräver källskydd…?) Att en privatperson som bloggar anonymt om förhållanden på sin arbetsplats, numer med stolthet kan grävas fram och hängas ut av SVT och anklagas för att på sin blogg sprida skräckbudskap om bland annat landsomfattande vårdkollaps som en ”avslöjande nyhet”… När till och med en vårdchef går ut och VILL ha högt i tak, som vill att det skrivs om problem dom har så dom kan rätta till dom.

Detta är ännu en bekräftelse på att ni gjort ett solitt arbete att framhålla ert ”rätta” sätt att tänka med stor framgång även inom statlig media.

Men tänkte ni på…

I allt ert idoga arbeta för att styra folkets, maktens och medias diskussioner till er definition av ”rätt” nivå, tänkte ni någonsin på dom människor som inte får höras tack vare er?

  • Tänkte ni på dom människor som bor och lever sina liv, varje dag,  mitt i kvinnoförtryck, ojämlikhet och religionsförtryck, i Sverige?
  • Tänkte ni på dom människor som ni aktivt förminskar och trycker ner genom att skylla på globala patriarkala strukturer, religiösa fobier, för få närbutiker, strukturell rasism, dåliga ekonomiska förutsättningar, lögner och elakt förtal från ”visselblåsare”, med mera?

Allt för att deras beskrivningar av sina egna och sina medmänniskors vardag inte ska störa er definition av ”rätt”.

  • Tänkte ni någonsin på dom och alla deras jämlikar som inte törs tala själva?
  • Tänkte ni någonsin på hur mycket mod det krävs av en människa som av vissa ses som egendom utan talan, att göra som Nalin Pekgul, Sakine Madon och många fler gjort?
  • Tänkte ni någonsin på vad dom kvinnorna riskerar när dom törs höja rösten och synas? Vet ni att kvinnor kan dö i ”olyckor” som konsekvens av att tala fritt och öppet, här i Sverige…

Känns det bra att ha belönat det modet med fraser som ”rasister”, ”husblattar”, ”fascister”, ”SD pack” och många mer ”charmiga” tillmälen?

Tänkte ni någonsin över huvud taget?

/D

En reaktion till “Hur tänkte ni egentligen?

Speak your mind!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s