Då har det hänt, igen…

Blixten kan tydligen slå ner på samma ställe två gånger…

År 2010 i julrushen satte en man först eld på en liten bil fylld med gasolflaskor i korsningen Kungsgatan och Drottninggatan, han tog sig sen in bland julhandlande flanörer på Drottninggatan och försökte detonera en bomb han bar på kroppen, men misslyckades lyckligtvis i sina försök att ta någon annan med sig i döden utöver  sig själv. Tankarna om hur vansinnigt hemska konsekvenser det kunde resulterat i är skrämmande nog, och vi kan skatta oss lyckliga att han misslyckades.

Tragiskt nog så blev det ett annat resultat på Drottninggatan i Stockholm fredagen den 7:de April 2017 då en man hänsynslöst mejade ner människor med en lastbil tills det tog stopp i Åhlens varuhus entré där han uppenbarligen misslyckades med att detonera den hemmagjorda bomb han hade med sig. Trots att han lyckligtvis inte nådde sitt tänkta resultat så tog han fyra oskyldiga människors liv och skadade många fler såväl fysiskt som psykiskt.

Jag har så blandade känslor runt detta.

Från vilken otrolig bonntur vi haft att det var såna klantskallar vid båda tillfällena.

  • Till sorg för alla er som drabbats, direkt eller indirekt av en avsiktligt riktad ondska som aldrig borde kunna ske.

Från ren ilska mot de ansvariga politiker som haft verktygen som kunnat minska risken för såna här attentat i sina händer, men valt att inte använda dom.

  • Till vetskapen att ett samhälle där attentat som detta är helt omöjliga, är ett samhälle jag inte vill leva i.

Från glädje och stolthet över de enormt modiga och kompetenta poliser, brandmän, ambulanspersonal, privatpersoner som utan tvekan gav sig rakt in i vansinnet för andra människors skull. Människor som aldrig tidigare mötts, från alla hörn i världen, alla bara skulle hjälpa och få hjälp!

  • Till ren avsky för människor som manipulerar bilder, hänger ut offer i vidriga bilder bara för att vinna någon inbillad politisk poäng och att svartmåla andra människor för deras tro och härkomst.

Från glädjen över att se alla sorters människor, tillsammans, hylla dom som gjort och gör allt för att reda ut vad som händer.

  • Till frustrationen över att vi, återigen, ser och hör dessa naiva och populistiska uttalanden om hur kärleken ska bekämpa terrorn, samtidigt som anhöriga sörjer här, samtidigt som kyrkor och människor bombas till smulor av terrorister i Egypten och andra länder på daglig basis.

Till insikten att alla dom som nu talar vackert om hur dåd som detta aldrig ska ske igen, hur kraftfullt det ska ageras, hur det ska gås till botten med detta, hur det inte ska vilas innan mördarna är fast, dom har inte en aning om hur… 

  • Detta från samma människor som  betalar ut stadsbidrag till organisationer som förespråkar våld mot oliktänkande.
  • Från samma människor som vill rehabilitera återvändande kända terrorister.
  • Från samma människor som inte vill ta i dom obekväma åtgärderna som behövs för att få bort terrorförespråkare och deras organisationer ur landet.
  • Från samma människor som tycker att vi nu måste “terrorsäkra” lastbilar…

Jag vet inte exakt vad som måste göras, men en sak vet jag. Kramar och kärlek är mysigt, men stoppar terrorn, det gör det inte.

Det är dags att inse att vi inte kan strunta i våra egna lagar bara för att det känns elakt.

Lagar som kan bidra till att förebygga och minska mängden terrorstödjande människor och organisationer i vårt land måste helt enkelt följas utan undantag. Det är faktiskt så enkelt.

Det är dags för oss väljare att se över vilka politiker som visat sig vara kloka och pålitliga över tid genom vad dom gjort, inte sagt.

Det är dags att säga tack och adjö till resten. Det finns nya friska krafter utan politiskt bagage som bankar på dörrarna för att få komma in och göra nytta.

Det är dags nu.

/D

 

 

 

Speak your mind!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s