Är åsiktsfrihet avskaffad i Sverige?

Det här måste få bli den praktskandal det förtjänar!

När Svenska institutet låter privatpersoner bedriva privata agendor på myndighetens twitterkonto bjuder man in till totalt kaos och åsidosättande av grundläggande fri- och rättigheter medborgare i Sverige har!

En av dessa privatpersoner som av Svenska Institutet valts ut att representera Sverige på twitter under en vecka har passat på att implementera sin egen block-lista för att hindra kommunikation med kontot. Totalt 14 000 konton subjektivt utvalda för deras åsikter.

Vissa svenska partier som Medborgerlig Samling blockeras, Israels ambassadör blockas (men inte diktaturers, och fundamentalitiska konton), plus människor som aldrig interagerat med kontot blockas tillsammans med runt 14000 andra. Motiv? Dom sprider rasism, näthat, högerextremism etc, alltså individers registrerade personliga åsikter ligger som grund för blockeringarna…

Det råder åsiktsfrihet samt generellt förbud mot att registrera individers åsikter i Sverige (FRA är dom enda med tillstånd). Det tillsammans med vår yttrandefrihet och offentlighetsprincipen gör det här landet ganska unikt och är en grund för vår demokrati.

När detta kommer fram och berörda begär ut listan från Svenska Institutet, med stöd av offentlighetsprincipen, får dom svaret att listan inte längre existerar då blockeringarna är hävda…

Som fd statlig tjänsteman med systemförvaltningsansvar för såväl diariesystem, intranät med styrande information samt distributionssystem dyker det upp en serie frågor hos mig, och helt uppenbart hos väldigt många andra väldigt snabbt…

– Var är det diarieförda beslutet om att blockeringarna ska ske?
– Var finns underlaget till beslutet?
– Var finns datainspektionens tillstånd att lagra identifierbara personuppgifter tillsammans med politisk åsikt?
– Om listan inte längre finns, var är gallringsbeslutet?
– Om listan är hemligstämplad, var finns det beslutet?

Om inget av ovan finns och materialet ej kan klassas som arbetsmaterial bör som minimum brott mot offentlighetsprincipen prövas.

http://www.regeringen.se/sa-styrs-sverige/det-demokratiska-systemet-i-sverige/offentlighetsprincipen/

Slår så klart på nyheterna på SVT för att få höra vad som rapporteras om det faktum att en svensk myndighet registrerar individers olämpliga åsikter.

– Inte. Ett. Enda. Ord.
En svensk myndighet har alltså låtit en privatperson blockera 14000 människor från kommunikation med ett av myndighetens konton på sociala medier. Med myndighetens tillåtelse. Baserat på åsiktsregistrering. Med största sannolikhet helt utan spårbara beslut i direkt strid med regelverken runt beslutsfattande i statliga myndigheter.
– Inte. Ett. Enda. Ord. sägs i SVTs eftermiddagsnyheter dagen efter.

Jag har många ord som inte bör publiceras…

Vi kan inte tillåta okunniga människor på myndigheter urholka grundläggande friheter och rättigheter som ligger till grund för en trygg demokrati!

Vi måste återinföra tjänstemannaansvaret, NU!

Medborgerlig Samling är mig veterligen det enda partiet som vill det.

Vad vill du?

Speak your mind!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s